08 Aralık 2021

Toroslar EDAŞ’ tan, Arsuz’a 25 milyon liralık yatırım

Toroslar EDAŞ kesintisiz elektrik arzının sağlanması amacıyla, 2021 yılında Hatay ili Arsuz ilçesine yaptığı 25 milyon liralık yatırımla çalışmalarına devam ediyor

Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), faaliyet gösterdiği Hatay’da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Daha kaliteli ve sürekli enerji sağlanması adına yapılan yeni yatırımlarla, Hatay’ın Arsuz ilçesinde alçak gerilim direkleri, dağıtım merkezi, aydınlatma armatürleri ve direkleri yenilenerek, havai hatlar yer altına alındı.

2021 yılı Haziran ayında başlanan proje ile Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’ndeki sahil kesiminde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış şebekede değişim ve yenileme çalışmalarını tamamladı. 2021 yılında tesis edilen proje için 25 milyon liralık yatırım yapıldı.

6000 hanenin ihtiyacı kesintisiz karşılanıyor

Söz konusu proje ile Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’ni enerjilendiren havai hattın, dağıtım merkezinin, dağıtım panolarının, aydınlatma armatürlerinin yenilenmesi ve yeni yer altı şebekesinin tesis edilmesi ile elektrik kesinti sayısı ve sürelerinin minimize edilmesi amaçlandı. 6000 abonenin elektrik ihtiyacını karşılayan trafo merkezinin yenilenmesi ve hatların yer altına alınması işleri tamamlanarak, elektrik kesintilerinin önüne geçildi.

2021 Haziran ayında başlayan projeyle, 44 kilometrelik yüksek gerilim ve 15 kilometrelik alçak gerilim kablosu döşenmiş,  dağıtım merkezinin hücreleri yenilenmiş ve 11 adet yeni dağıtım panosu ilave edilmiştir.

2014 yılından bu yana Hatay’da yatırımlarını sürdüren Toroslar EDAŞ, her yıl yaptığı büyük çaplı elektrik dağıtım şebekesi, teknolojik yatırımlar ve bakımlar ile daha kaliteli ve sürekli enerji sağlamayı amaçlamaktadır.